Sunday, July 12, 2009

Sukan Olahraga Sekolah Kali Ke 43..2009

salam..

ni aku nak cerita la pasal sukan olahraga yg blangsung ni.. hehehe..
kata org sini dah limpas (lepas) pun.. blangsung dgn jayanya atau x, ntah la..

suasana hari pertama (acara padang je)

pagi2 lagi kul 7, suma pelajar dah dtg tmasuk cikgu2nya skali.. arini cuma acara pdg je yg bjalan.. acara pdg ni tmasuk la acara lompatan dan balingan.. lompat tinggi, lompat kijang, lompat jauh, lempar cakera, rejam lembing dan lontar peluru..

ari ptama ptg.. ada acara 800meter..

ari ptama ni x ujan pun.. tp pdg dah basah.. tp lepas je sukan ni abes, ujan pun turun dgn lebatnya.. alahai..


sbenarnya sukan ni awal lg patutnya diadakan tp sbb btembung dgn jadual sambutan hari guru, tpaksa la ubah lak..



pagi2 mmg la panas tp bila petang, abes basah lenjun budak yg blari.. padang pun abes hancur.. dah x bselera nak blari klu gini gaya.. huhuhu..



ari ptama ni blangsung la dgn baik pd paginya sbb cuaca pun ok.. sonok juga la tgk dorg masuk acara.. wpun x menang, aku tetap sokong budak2 yg ambil bahagian bbanding yg pandai komplen tp x masuk 1 acara pun..


padang yg kebasah-basahan.. tpaksa la budak blari mcm dlm bendang.. yg gambar ni elok lg sbenarnya.. klu la ada gmbr hari trakhir, ntah la.. xtau nak kata..



pengetua dan guru2 yg bsemangat semasa perasmian.. kali ni tanpa wakil PIBG yg tidak dpt dtg..


kekadang ni aku konfius, PBSM ni sbenarnya blaja ke x basic mngenai 1st aid, TOTAPS(Touch, Observe, Talk, Active, Movement, Passive Movement, Skill Test) , RICE, DRABC(DANGER. RESPOND. AIRWAY. BREATHING. CIRCULATION) dan sebagainya.. budak kejang pun dibuatnya cara ntahapapantah.. ais batu langsung xde.. asik2 spray.. asik2 spray.. dah jd bahan mainan lak spray ni..



khairul fitri ni, tlg amikkan topi aku ni.. hehehe... tq tq.. mmg kena pakai topi aku ni.. klu x nanti kulti muka aku ni kering dan menggelupas.. itam tu dah tentu la..



jadi emcee ni mmg untung dok bawah astaka dari mula sampai abes.. yg x syoknya, asik kena bsuara je la smpi abes hehehe..



kekadang aku tgk, yg menang lari ni knapa plajar yg bkn dr kelas atas? slalunya kelas ptengahan dan bawah je yg menang.. ada ke sbb akademik jd phalang utk bsukan? aku rasa mcm x logik.. ramai je atlet2 luar negara yg bjaya dlm plajaran.. atlet malaysia pun x kurang.. tp yg komfemnya bkn dari sukan bola sepak la.. ragbi, squash antara atlet yg bijak2 orgnya.. hehehe..


kali ni rumah merah tampil dgn versi lanun.. wpun kelainan dibuat, susah gak nak mempengaruhi juri sbb ada antara juri yg x sokong penampilan lanun ni di sekolah.. come on la.. ni cuma perbarisan.. bkn kita suh budak ni jadi lanun.. dorg x pakai subang pun.. menjolok mata pun x.. pbarisan yg ppuannya pakai suar pendek yg menang.. aduhai..



cuma nak bgtau, lanun kami ni lanun ONE PIECE hehehehe..



kalo india, mmg idea cara india gak.. x lepas pokok pisangnya tu.. musti ada.. hehehe..



biru kali ni tampil dgn jerungnya.. konon2 garang la jerung ni.. hehehe..



merah membawa motto 'hunt for gold' maklum la lanun kan.. pagar tu aku yg buat hasil dari barang2 dlm bilik pjk ada lak alas kayu utk katil tu.. guna je la..


kuning, mbawa tema apantah.. maskotnya spongebob n org digi.. hohohoho.. kreatif la gak..



ni keturunan sultan brunei ni.. pengiran apa xtau la.. hehehe..


time pdg dah mula rosak.. nasib la..



ni aksi tgh amik markah perbarisan ni..



antara penonton majlis perasmian sukan.. acara perbarisan..


kami ni kawad bagus dah.. disiplin ok.. paling awal berbaris dan berkawad.. mgkin tlepas pandang utk markah tu kot juri2 ni.. markah sbnarnya ambil dari mula berbaris.. bkn masa bjalan dpn astaka..


aksi lanun tgh berlawan..

punya la lawa merah ni berbaris.. agaknya masa ni pun x diambil markah.. hhuhuhu.. kiranya disiplin tu..



ada aku kesah? hehehe.. aku tetap bgambar dgn cara biasanya..



dpt tmpat ketiga je rupanya.. alahai sian.. thn lepas juara perbarisan tu..



cuma kemah je la yg dpt no 1 plak.. ganti dgn perbarisan.. ok la tu .. smoga kejohanan olahraga thn dpn lebih sukses.. hehehe..

sori la aku ni malas nak taip mcm2.. pendek je ok kan.. saja je utk diari sendiri sbnrnya.. hehehe..

1 comment:

CINTAMANISZ Lite said...

Idea ni dari One Piece laa ye? hehe.

Haa'ah, mmg nampak merah sgt disiplin ketika berbaris. Juri2 tu mmg suka seksi dan gedik2 kot, hmm..susah ler camni. Yg ni lagi takde moral!

Topi nyonya tanam sayur tu sape punya yg sebenarnya?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...