Wednesday, July 8, 2009

ke KK dan Karaoke dalam BusKaraoke..

5/7/2009 Ahad

salam..

lepas je sambutan hari guru tu, esoknya sabtu terus aku ke KK.. cadangnya nak tukar tayar avanza n beli laptop utk dayah.. susah la nak kongsi2 ni.. keje smakin bz.. x dpt buat keje klu tggu giliran ni kan..

aku btolak dalam kul8 pagi.. ustaz yazid pun ikut stelah dipelawa oleh aku.. so kami menginap kat Hotel Tang Dynasty Park kat KK tu.. tempat biasa la aku tido.. harga bpatutan dan selesa.. x pcaya, tnya org yg penah dok sana.. hehehe..

sampai dlm kul12 la.. kami terus check in dan lepak dulu mandi2 o tido2 dulu.. eh, ustaz msti la dok bilik dia sendiri.. xkn kongsi lak dgn aku.. hahaha.. aku ckp kat ustaz, kuar dlm jam 2ptg.. kami pun gi ke kompleks karamunsing yg mmg biasa mjadi tmpt pbeli brgn komputer ni.. so di situ la aku mencari laptop dan beli la laptop jenis acer yg latest dgn kuasa centrino 1GB ram dan 320Hdisk.. kalah aku pnya laptop.. harganya rm2300 sbb windows ori.. xpe la.. ni je la pun.. lain kali xde dah.. lepas beli tu, round2 dulu kompleks tu.. lepas tu kami gi 1borneo semata2 nak mkn kenny rogers.. hehehe.. dan kami pun balik ke hotel smula dlm jam 5.30ptg..

dalam jam 8mlm, kami kuar smula ke pasar mlm kg air.. kat sana mcm biasa la dayah mcari brg2nya utk dijual.. aku pun bli spek utk sukan olahraga sekolah nnti.. kami pun mkn kat kedai mapley mkn mee goreng mamak..

esoknya, pagi2 lagi kami ke cafe hotel tu utk sarapan.. makluma la free.. (tlupa tgkp gmbr).. abes kami sebat apa yg ada.. hehehe.. dan kami naik smula ke bilik lepas kenyang dan mnunggu time check out baru kuar.. rasa rugi klu kuar cepat ye x.. sambil2 tu leh tgk one piece ke, conan ke.. tp aku kuar sorg2 dlm kul 8.50pagi utk gi tukar tayar.. dekat je pun kedai tayar tu.. dlm 500m je dari hotel tu.. byk kedai tayar kat situ.. so mesti murah sikit dr tmpt yg kurang kedai tayarnya.. sebiji harganya rm170.. aku tukar 4 tayar skaligus.. maklum la sejak beli avanza x penah tukar tayar.. hehehe.. siap alignment dan ketuk2 sikit sbb dah mkn tayar belah dalam, kena la rm740.. aduhai.. byk dah berabis duit ni.. sejam lepas tu dah siap pun psg tayar dan aku pun ke hotel smula..

jam 12tghri, kami checkout dan gi centre point.. bli apa yg patut spt mjalah hehehe.. aku lak gi tingkat atas gi mnyanyi karaoke dulu smentara tggu yg lain2 ni dah setel hal masing2.. herawati lak nak ikut kami balik skali sbb dia pun gi KK.. tp dia gi KK sorg2 naik van..

dah kul2, kami gi mkn lak kat putatan.. restoran biasa aku gi mkn tghri.. pastu gi giant bli ayam, sayur, buah2 n apa2 je la brgn dapo dan kami pun balik smpi umah dlm kul6ptg.. selamat... hehehe.. sedap gak pakai tyr baru.. x bising..


aku dlm bas karaoke..


tayar baru yg telah ditukar..


antara gambar ketika kakinya dicabut..


TQ kpd tayar lama.. jasamu tetap dikenang..


byk tayar silverstone je.. sbb mmg kedai silverstone.. hehe.. dpn kdai ni ada dunlop n continental..


lagi gambar bkenaan yg sama..


gmbar sama gak..




video

1 comment:

CINTAMANISZ Lite said...

Alamak..ingat lagu lain. Upenya lagu sama daa.. Takde lagu Kain Cinta Putih ke? huhu..
Nasib baik tak berak sembelit lepas2 tu, yek. Kehkehkeh..

psst; Dayah ngan muka sonok dpt lappy baru, yuhuu!! hepi anniversary

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...