Sunday, July 12, 2009

PSKPP.. Badminton

salam..

aku malas tul nak taip panjang2 ni.. so ringkaskan je la..

aku ada main bola sepak, bola tampar n badminton pasa PSKPP peringkat zon.. so aku juara badminton berpasukan, bola tampar no 4 dan bola sepak no 4.. dan aku juga terpilih utk wakil PSKPP daerah lawas ni utk acara badminton dan bola sepak..

hadiah kemenangan ni aritu ialah milo (sebungkus), susu (1tin) dan sabun May.. hehehe.. ok je la.. puas aku minum milo..

berikut adalah gambar badminton je.. bola sepak xde org nak snap.. sama la bola tampar.. hehehe..







Sukan Olahraga Sekolah Kali Ke 43..2009

salam..

ni aku nak cerita la pasal sukan olahraga yg blangsung ni.. hehehe..
kata org sini dah limpas (lepas) pun.. blangsung dgn jayanya atau x, ntah la..

suasana hari pertama (acara padang je)

pagi2 lagi kul 7, suma pelajar dah dtg tmasuk cikgu2nya skali.. arini cuma acara pdg je yg bjalan.. acara pdg ni tmasuk la acara lompatan dan balingan.. lompat tinggi, lompat kijang, lompat jauh, lempar cakera, rejam lembing dan lontar peluru..

ari ptama ptg.. ada acara 800meter..

ari ptama ni x ujan pun.. tp pdg dah basah.. tp lepas je sukan ni abes, ujan pun turun dgn lebatnya.. alahai..


sbenarnya sukan ni awal lg patutnya diadakan tp sbb btembung dgn jadual sambutan hari guru, tpaksa la ubah lak..



pagi2 mmg la panas tp bila petang, abes basah lenjun budak yg blari.. padang pun abes hancur.. dah x bselera nak blari klu gini gaya.. huhuhu..



ari ptama ni blangsung la dgn baik pd paginya sbb cuaca pun ok.. sonok juga la tgk dorg masuk acara.. wpun x menang, aku tetap sokong budak2 yg ambil bahagian bbanding yg pandai komplen tp x masuk 1 acara pun..


padang yg kebasah-basahan.. tpaksa la budak blari mcm dlm bendang.. yg gambar ni elok lg sbenarnya.. klu la ada gmbr hari trakhir, ntah la.. xtau nak kata..



pengetua dan guru2 yg bsemangat semasa perasmian.. kali ni tanpa wakil PIBG yg tidak dpt dtg..


kekadang ni aku konfius, PBSM ni sbenarnya blaja ke x basic mngenai 1st aid, TOTAPS(Touch, Observe, Talk, Active, Movement, Passive Movement, Skill Test) , RICE, DRABC(DANGER. RESPOND. AIRWAY. BREATHING. CIRCULATION) dan sebagainya.. budak kejang pun dibuatnya cara ntahapapantah.. ais batu langsung xde.. asik2 spray.. asik2 spray.. dah jd bahan mainan lak spray ni..



khairul fitri ni, tlg amikkan topi aku ni.. hehehe... tq tq.. mmg kena pakai topi aku ni.. klu x nanti kulti muka aku ni kering dan menggelupas.. itam tu dah tentu la..



jadi emcee ni mmg untung dok bawah astaka dari mula sampai abes.. yg x syoknya, asik kena bsuara je la smpi abes hehehe..



kekadang aku tgk, yg menang lari ni knapa plajar yg bkn dr kelas atas? slalunya kelas ptengahan dan bawah je yg menang.. ada ke sbb akademik jd phalang utk bsukan? aku rasa mcm x logik.. ramai je atlet2 luar negara yg bjaya dlm plajaran.. atlet malaysia pun x kurang.. tp yg komfemnya bkn dari sukan bola sepak la.. ragbi, squash antara atlet yg bijak2 orgnya.. hehehe..


kali ni rumah merah tampil dgn versi lanun.. wpun kelainan dibuat, susah gak nak mempengaruhi juri sbb ada antara juri yg x sokong penampilan lanun ni di sekolah.. come on la.. ni cuma perbarisan.. bkn kita suh budak ni jadi lanun.. dorg x pakai subang pun.. menjolok mata pun x.. pbarisan yg ppuannya pakai suar pendek yg menang.. aduhai..



cuma nak bgtau, lanun kami ni lanun ONE PIECE hehehehe..



kalo india, mmg idea cara india gak.. x lepas pokok pisangnya tu.. musti ada.. hehehe..



biru kali ni tampil dgn jerungnya.. konon2 garang la jerung ni.. hehehe..



merah membawa motto 'hunt for gold' maklum la lanun kan.. pagar tu aku yg buat hasil dari barang2 dlm bilik pjk ada lak alas kayu utk katil tu.. guna je la..


kuning, mbawa tema apantah.. maskotnya spongebob n org digi.. hohohoho.. kreatif la gak..



ni keturunan sultan brunei ni.. pengiran apa xtau la.. hehehe..


time pdg dah mula rosak.. nasib la..



ni aksi tgh amik markah perbarisan ni..



antara penonton majlis perasmian sukan.. acara perbarisan..


kami ni kawad bagus dah.. disiplin ok.. paling awal berbaris dan berkawad.. mgkin tlepas pandang utk markah tu kot juri2 ni.. markah sbnarnya ambil dari mula berbaris.. bkn masa bjalan dpn astaka..


aksi lanun tgh berlawan..

punya la lawa merah ni berbaris.. agaknya masa ni pun x diambil markah.. hhuhuhu.. kiranya disiplin tu..



ada aku kesah? hehehe.. aku tetap bgambar dgn cara biasanya..



dpt tmpat ketiga je rupanya.. alahai sian.. thn lepas juara perbarisan tu..



cuma kemah je la yg dpt no 1 plak.. ganti dgn perbarisan.. ok la tu .. smoga kejohanan olahraga thn dpn lebih sukses.. hehehe..

sori la aku ni malas nak taip mcm2.. pendek je ok kan.. saja je utk diari sendiri sbnrnya.. hehehe..

Friday, July 10, 2009

Selamat Pagi..


hari ni hari Jumaat.. aku kena gi skolah lagi.. hari ni dah hari ke-3 sukan olahraga sekolah.. so arini juga ada perasmian dan penutup sukan olahraga kali ni.. YB mmg xleh dtg dh utk xtvt sukan.. so YDP PIBG je la yg plg ttinggi leh dtg.. tp dia pun xleh dtg.. dan AJK yg lain dlm PIBG pun xleh dtg.. ntah2 pengetua je yg dtg.. huhuhuhu.. x meriah langsung..

smalam, rumah merah (umah aku) masih lagi dok no 2 dlm keseluruhan.. tapi ketinggalan 18 mata je dgn umah biru.. kali ni aku x jd ketua dah.. aku skg byk tugasnya..

ni tugas aku;

penggaris padang
pegawai teknikal
ketua juri rayuan
marshall/refri

dan yg x disebut dlm buku acara pun ada.. smpi hari ke-2, baru ada 1 je bantahan dibuat.. so aku baru handle 1 kes je.. hehehe.. kang ada acara utk guru.. katanya 4x100m dan tarik tali.. aku nak bawa baju spare utk lari ni kang.. nak bawa but bola skali.. x la licin bila blari.. hehehe..

baju oren ni baru arini pakai.. tu pun kena kutip dr cikgu ke cikgu utk buat baju ni.. bkn smua pun yg buat baju ni sbb mls nak bayar rm30.. ok la.. dah nak dekat kul 7 ni.. aku nak gi dah..

daaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa...

Thursday, July 9, 2009

Dayah Poco-Poco (video)

3/7/2009 jumaat

saksikanlah persembahan poco2 dari SMK Lawas.. hehehe..

video

adegan karaoke (selebihnya)

5/7/2009 Ahad

salam..

sila la tgk karaoke versi idung bengkok mcm burung kakak tua dah gayanya.. hehehe..

video video


Wednesday, July 8, 2009

ke KK dan Karaoke dalam BusKaraoke..

5/7/2009 Ahad

salam..

lepas je sambutan hari guru tu, esoknya sabtu terus aku ke KK.. cadangnya nak tukar tayar avanza n beli laptop utk dayah.. susah la nak kongsi2 ni.. keje smakin bz.. x dpt buat keje klu tggu giliran ni kan..

aku btolak dalam kul8 pagi.. ustaz yazid pun ikut stelah dipelawa oleh aku.. so kami menginap kat Hotel Tang Dynasty Park kat KK tu.. tempat biasa la aku tido.. harga bpatutan dan selesa.. x pcaya, tnya org yg penah dok sana.. hehehe..

sampai dlm kul12 la.. kami terus check in dan lepak dulu mandi2 o tido2 dulu.. eh, ustaz msti la dok bilik dia sendiri.. xkn kongsi lak dgn aku.. hahaha.. aku ckp kat ustaz, kuar dlm jam 2ptg.. kami pun gi ke kompleks karamunsing yg mmg biasa mjadi tmpt pbeli brgn komputer ni.. so di situ la aku mencari laptop dan beli la laptop jenis acer yg latest dgn kuasa centrino 1GB ram dan 320Hdisk.. kalah aku pnya laptop.. harganya rm2300 sbb windows ori.. xpe la.. ni je la pun.. lain kali xde dah.. lepas beli tu, round2 dulu kompleks tu.. lepas tu kami gi 1borneo semata2 nak mkn kenny rogers.. hehehe.. dan kami pun balik ke hotel smula dlm jam 5.30ptg..

dalam jam 8mlm, kami kuar smula ke pasar mlm kg air.. kat sana mcm biasa la dayah mcari brg2nya utk dijual.. aku pun bli spek utk sukan olahraga sekolah nnti.. kami pun mkn kat kedai mapley mkn mee goreng mamak..

esoknya, pagi2 lagi kami ke cafe hotel tu utk sarapan.. makluma la free.. (tlupa tgkp gmbr).. abes kami sebat apa yg ada.. hehehe.. dan kami naik smula ke bilik lepas kenyang dan mnunggu time check out baru kuar.. rasa rugi klu kuar cepat ye x.. sambil2 tu leh tgk one piece ke, conan ke.. tp aku kuar sorg2 dlm kul 8.50pagi utk gi tukar tayar.. dekat je pun kedai tayar tu.. dlm 500m je dari hotel tu.. byk kedai tayar kat situ.. so mesti murah sikit dr tmpt yg kurang kedai tayarnya.. sebiji harganya rm170.. aku tukar 4 tayar skaligus.. maklum la sejak beli avanza x penah tukar tayar.. hehehe.. siap alignment dan ketuk2 sikit sbb dah mkn tayar belah dalam, kena la rm740.. aduhai.. byk dah berabis duit ni.. sejam lepas tu dah siap pun psg tayar dan aku pun ke hotel smula..

jam 12tghri, kami checkout dan gi centre point.. bli apa yg patut spt mjalah hehehe.. aku lak gi tingkat atas gi mnyanyi karaoke dulu smentara tggu yg lain2 ni dah setel hal masing2.. herawati lak nak ikut kami balik skali sbb dia pun gi KK.. tp dia gi KK sorg2 naik van..

dah kul2, kami gi mkn lak kat putatan.. restoran biasa aku gi mkn tghri.. pastu gi giant bli ayam, sayur, buah2 n apa2 je la brgn dapo dan kami pun balik smpi umah dlm kul6ptg.. selamat... hehehe.. sedap gak pakai tyr baru.. x bising..


aku dlm bas karaoke..


tayar baru yg telah ditukar..


antara gambar ketika kakinya dicabut..


TQ kpd tayar lama.. jasamu tetap dikenang..


byk tayar silverstone je.. sbb mmg kedai silverstone.. hehe.. dpn kdai ni ada dunlop n continental..


lagi gambar bkenaan yg sama..


gmbar sama gak..




video

Saturday, July 4, 2009

Makan Malam Majlis Penutup Sambutan Hari Guru

3/7/2009 Jumaat

salam..

bz tul aku smpi mlm pun ada acara.. dah la tu guna smula baju yg kami pakai utk koir pagi td.. alahai.. nmpk sgt busuk.. hahaha.. apa nak buat.. arahan.. kami ni mnurut perintah je.. kan.. majlis mkn malam ni adalah di bawah penganjuran kami.. kami yg uruskan smua aktiviti mkn mlm ni..


danson di meja mkn kami.. dok blakang skali.. sng nak balik.. nak tgk roger federer semi final mlm tu.. hehehe..

antara menu adalah spt berikut.. nasi putih, udang sup (+halia je hehehe), ikan siakap stim (nasi dah abes baru sampai), ayam pandan (balut je dgn daun pandan n goreng), ikan leking (lbh kurg pekasam, mknn org sini), sayur campur, air sirap dan oren (dah mkn baru sampai), air mineral (nsib baik awal2 dah ada, klu x, mati tcekik kami ni), pajeri nenas (cair) dan buah-buahan (mcm utk 3 org mkn je pdahal 10).. kami dipaksa mbayar rm25 sorg.. x bpatutan langsung.. baik kami mkn kat Anita Tomyam lagi puas ati..


dayah dan aku sblm menjamu selera.. dia dok meja blkg tu dgn ppuan2 lain..


skali lg snap sbb juru gambar kurg bpuas ati dgn hasilnya tadi..


aku dgn kawan semeja..


ni suma muka perut kosong ni..


geng2 ppuan semeja dgn dayah..


snap skali lagi..


suma ceria bila aku buat lawak..


sekali lagi lawak aku menjadi..


makanan sblm dibaham.. uiii baham tu.. ganas sgt ke.. hehehe..


ustaz yazid melafazkan bacaan doa dan kami pun leh la makannnnnn..


gini la keadaan indoor stadium pada mlm tu.. aku balik awal.. lepas mkn je, aku blah.. sbb byk lagi acara lps tu.. mnyanyi la, nasyid la, ucapan la.. xde kene mengene pun.. lgpun aku AJK cetak senarai menu utk atas meja je..


dayah mbaca doa.. smua org pun baca doa.. sbnrnya ustaz je yg baca.. dorg tu tadah tgn je 'aminnnn'..


kenyang jgk wpun kurg sedap.. tgk la meja.. serabai tul.. hehehe.. Thamo memeluk tubuh menutup perut yg boroi tu..



video
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...