Monday, December 28, 2009

Cerita bulan Disember 2009

salam..

ini la tetiba dtg kerajinan utk menaip.. sambil mnunggu flight yg akan terbang jam 5.20ptg.. skg baru 2.56ptg.. aku akan masuk boarding jam 4.30 la kot.. so byk lg masa utk aku menceritakan perihal yg berlaku pada bulan kesukaan aku iaitu DISEMBER.. hahaha.. sbb apa? ntah la..


rasanya aku dah upload gambar ni sblm ni kan.. tapi bkn apa.. ada la cerita yg aku nak cerita.. hehehe..

selepas mcm bselera je aku tgk si raif tu mkn, so dgn x semena2 aku, dayah dan rusydan gi ke restoran tu skali lagi bila mak chenor kata dah letih dan x larat nak memasak, kami dgn hati yg terbuka ke temerloh untuk merasai sendiri burger yg bharga rm5.90 tu hahaha.. dan ini la hasilnya.. aku makan sorg je.. dorg makan benda lain.. hehehe.. mcm murah plak.. tp ok la.. suma ada dlm burger nih..


uik.. cmna gambar ni leh tersesat kat sinin pulak ek.. huhu.. gambar ni masa dok dlm feri utk ke langkawi.. 3org anak sedara aku..


ha.. yg ni pulak, aku ambil gambar ni kat depan pejabat pos bentong.. tetiba aku tpandang benda yg x penah aku tgk (jakun kejap) dan diam2 je aku snap gambar ni spy org lain x pandang pelik kat aku hahaha.. KM 0 ni adalah merujuk kepada titik permulaan pengiraan jarak kilometer dari bentong ke kl (jln lama) dan bentong ke raub.. tu je.. kalo nak gi kl lain kali, mula la dari titik ni.. pasti tepat kilometernya.. hahahaha..


ni pulak gambar aksi curi oleh aku.. ayah dan abg baha.. 2org geng yg leh dikatakan rapat gak la.. gambar ni diambil ketika pertandingan badminton KRT desa damai utara.. aku sbg pengadil final masa ni di depan adun lurah bilut (je)..


ops.. ini gambar ibunda ku yg dikasihi.. ketika dalam feri ke langkawi dari kuala perlis.. hehehe.. mak keletihan sblm tu sbb gi cop tempat kami2 yg lembab nih hehehe..


hoh yg ni plak ketika kami semua dah dok tempat masing2.. so leh la amik angin dulu sbb ekon dlm feri ni kuat.. puas ati la.. x la panas dan x sejukkkk sgt.. tgu la blakang tu, suma dah mood langkawi namanya.. hehehe


dayah yg tlepas nak bagi pose sbb sebok baca paper..


kaklong.. gi memana pun bawa kamera.. bagus lagi aku cadangkan kaklong beli cctv dan pasang kat tudung tu.. so smua terakam dgn otomatiknya.. hahahaha.. cari nnti ye cctv.. tapi kalo tgk betul2 gambar tu, tido ke? tlelap kot sbb pagi2 kul 3 dah bgn utk bsiap ke kuala perlis dr tepeng.. hehehe..


hah.. ni kisah lain plak.. aku telah ke kl pulak utk shopping sikit2.. pastu teringat kat restoran insaf jalan tuanku abdul rahman kl.. punya la sedap nasi beriani dia.. sepinggan campur ayam goreng 1/4 harganya rm11.. hehehe.. pueh hati dpt mkn best2..


di vistana hotel kl.. punya la malu sblm tu konon2 nak cek-in kat sheraton hotel.. tp bapak mahalnya.. rm359++ utk x tmasuk brekfas.. hahaha.. so aku pun mengalah la dan gi ke vistana je.. dlm rm207++ gak.. ok la tu.. konon2 nak bjalan.. kena la kuar duit gak.. mahal tul hotel masa cuti2 nih..


ni la pesen rambut aku masa cuti.. ntah apa2.. ngada2 nak buat mcm budak sekolah gak hahaha.. padahal dah tua pun.. isk isk isk.. insaf la wahai padellll..


dayah yg suka bgaya ketika mnunggu lif.. dan ini la aksi yg tbaru di lif vistana hotel.. lepas hotel ni, kami serbu lak first world hotel genting.. hehehe.. bjalan sakan.. tapi seingat aku la, mmg kami jalan2 kali ni x bawa laptop langsung.. hebat tu.. x penah dibuat sblm ni..


wawawawa.. ni la makanan brekfas kami di genting.. ntah apa2.. cukup la utk kenyang sblm kami turun bpanas di tanah rendah pulak lepas ni.. kami dok genting pun semalaman je.. saja nak merasai kesejukan genting.. mmg la sejuk.. pemandangan langsung x nmpk yg jauh2.. leh tgk 10meter je.. lps tu dh x nmpk sbb kabus2 tebal btul.. mcm ribut salji lak aku rasa sbb angin kuat dan kabus pun tebal.. sampaikan kreta kabel x bgerak utk 2-3 hari tu..


ini la keadaan di tempat meletakkan kereta di bukit gambang water theme park.. aritu aku gi ramai btul.. waktu kali ptama dulu x la ramai sgt.. tapi kali ni.. agaknya dah dpt liputan luas kot sampai ke pelusuk felda kat slim river agaknya hahaha.. tapi keadaan di dalam taman tema tu terkawal.. xde la beratur panjang.. stakat nak naik gelongsor tu, dlm 2-3 pelampung je nak kene tggu.. kejap sgt pun dah smpi turn.. kan..


dah sampai ke atas kereta2 tu park.. sbenarnya ada tmpt parking kreta kat dlm bangunan ni.. mgkin dh penuh la tu.. waktu aku balik tu, menderu2 lg bas persiaran dan kereta masuk ke taman tema ni cari parking hehehe.. berbaloilahhhh!!!


di luar taman tema ni la aku kata dulu ada tasik pulak.. tapi mmg keruh la airnya.. mgkin x lama lagi dia buat lak xtvt mcm bkayak kot kat sinih? hehehe.. kalo kreatif la kan..


owww... ni gambar kami di tanjung lumpr, kuantan.. mak dan ayah dtg ke chenor ptg tu.. dan ajak kami seisi rumah ke restoran ikan bakar di tanjung lumpur utk menikmati ikan bakar.. sempena besday aku kata mak.. so aku pun ikut je la hajat mak.. hehehe.. makan besau juga.. ikan pari besar yg dibakar, kerang juga dibakar dan sotong besar yg dimasak pedas.. slain tu tomyamdan sayur kailan ikan masin selain nasi putih dan telur dadar utk mak yg x makan ikan..


rusydan.. snap gambar sendiri mgkin utk diupload dlm facebook ataupun send kat awek dia.. hehehe.. tpulang la.. x masuk campur ek.. hehehe.. ooooo pakai baju bukit gambang ek..


ini la gambar ayah dan mak aku tersayang.. semoga berbahagia hendaknya dan dimurahkan rezeki serta diberikan kesihatan.. amin...

tu je la apa yg ada dlm hp aku.. sbb aku rasa kalo aku update gambar yg sama mcm dayah dan juga kaklong, x syok gak cerita yg sama ttg gambar yg sama.. so kalo nak baca entry selengkapnya, gi la menuju ke link ni.. komfem pueh ati tgk byk2 gambar.. hahahaha..

daiadellas.blogspot.com (mcm2 kisah kompem ada cerita aku punya heheheh)
cintamaniszlite.blogspot.com (kisah ke langkawi)

yeahhh.. dah jam 3.51ptg.. sambil menaip, sambil main barnbuddy, sambil ber'fb'.. sambil makan nugget mcd gak.. hehehe.. kejap lagi nak gi bsiap dah kat boarding..

SELAMAT TINGGAL TANAH MELAYU.. TUNGGU AKU BULAN 6 NANTIIIIIIIII.. hehehe..

taaaaaaa...

2 comments:

CINTAMANISZ Lite said...

laa..gambar profile baru fb tu gambar dlm feri ke? ingatkan gambo kat dlm flight ke...kat mana2 tempat lain ke..hehe
tiba2 lak ternampak muka daku kat belakang tu, haha...

jumpa bulan 6 ek..kalo jadi kita gi PD semalaman. OTW nak gi pagi2 tu, kita singgah petrosains nak??..

OTW balik..kita singgah nilai 3 bkn umah pklong zul tp area shopping tu..xnah gi lagik ler..ngee..

tp gi ari senin dan selasa ler..mgkn minggu pertama cuti tu.

DeLLas said...

ok jeh.. xde hal.. susun la strategi.. tp best ke dok PD? mahal kot..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...