Saturday, January 16, 2010

2010 bermula..

salam..

ni la buat kali pertama aku menulis dlm blog pada tahun ni.. sejarah la ni kan..

sekolah dibuka pada 4/1/2010.. tp kami dah pun btugas awal drp tarikh bkenaan utk psediaan psekolahan.. x mcm aku skolah dulu2.. rasanya 1st day skolah tu yg baru bayar yuran dan ambil buku teks.. tp skang ni biasanya mcm tu la, ada pra dulu..


tp sblm smuanya bmula, kami(guru2 smk lawas) telah diundang ziem (GPK KoKo) utk ke jamuan di rumahnya.. aku xtau sbenarnya jamuan utk apa.. yg aku dgr anak dia dpt 7A full.. sbb dia mmg ambil 7 paper je.. anak dia mmg pandai pun.. mmg layak dpt 7A.. hehehe.. mgkin juga ziem ingin bkongsi sambutan krismas dan thn baru..

jadi aku pun antara yg awal dtg.. jadi makanan pun fresh2 lagi dan aku org yg ptama mnyenduk.. hahaha... ziem ni bangsa kadazan dusun dan bkahwin dgn org bangsa lunbawang di lawas ni.. jadi dia tau sensitiviti org Islam ni dan telahpun tempah semua makanan drp katerer di sini.. jadi kami makan dgn yakin la.. ngeh3..


dgn beg silangnya aku ni, terus je laju menjalankn tugas utk memenuhkn kekosongan perutku.. jamuan bermula jam 11pagi..(itu la ziem baju hitam tu)


ustaz yazid amik tempat ke3 utk pendahulu pengisi makanan hehehehe.. xpe xpe.. makan btoi2.. byk ni..



oooooowww.. dah kenyang pun aku masa ni.. mkn seround je.. x larat mkn byk2? x la.. aku kesian org yg kemudian nnti dtg, abes lak makanan nnti.. hehehe.. ksian..


ntah apa la yg diketawakan ni..(aku tau tp xnk cerita kat sini hehehehe) smpikn tgn dayah jadi mcm ala2 saloma plak.. hehehe..


kehadiran pengetua (baju putih) turut buat tgn macam saloma.. huhuhuhu.. apa sudah jadi ni.. kan azwan ali kata nak tinggalkan zaman pondan.. hahaha..


bila bos duduk situ, aku segan la.. aku pun beralih tempat.. takut nnti aku ketawa tsembut air liur masuk dlm pinggannya kekekekekekkk..


oh ini gmbr hari ptama aku ke sekolah slepas bcuti panjang.. cuma hari ni aku btugas utk mengutip yuran drp ibubapa.. hmmm.. aku pakai kemas gini sbb dah diberitahu pgetua meeting sblm ni supaya bpakaian kerja.. tapi aku tgk ada jgk yg bpakaian mcm nak masuk toilet.. pakai selipar.. pakai tshirt.. cmna la guru ni nak jd profesional kalo ada lg sikap guru2 yg mcm ni.. tgk je la doktor atau peguam, xde pun yg pakai selipar gi opis.. tu baru pro.. bkn mcm cikgu skg nih.. apa pndngn ibubapa thadap dorg2 ni.. sjauh mana kpercayaan dorg dgn cikgu yg sbegini.. bleh ke ajar anak2 dorang? hahaha..


aku ni guru bidan terjun.. tetiba je kene btugas amik yuran kelas 2gemilang.. aku ni asalnya bkn guru kelas thn ni sbb dah ada tugas yg lebih mcabar.. so terima je la tugas ni sbb sek kekurangan cikgu.. puas la aku mengira duit dorang.. ada yg kesian sbb x cukup duit, ada yg agak sombong blagak, ada yg suh pukul je anak dia kalo buat jahat.. hahaha.. mcm2.. kalo bayar yuran full + majalah sek rm97.. mahalnya la kan utk sek.. isk isk isk.. bygkn la aku nnti kalo ada anak sampai 6-7 org..


ni pulak gambar aku 1st day sekolah bmula.. aku ni dpt tugas spt brikut:
ketua panitia pjk
s/u sukan
s/u kantin
pengurus olahraga sek
jurulatih b.sepak sek
ketua penasihat kelab pbangunan bsepak sek
penolong ketua editor majalah sek

tu je la yg aku ingat.. mgkin ada lg tp dah tlupa la.. haha..


hah!! kantoi x buat keje.. layan facebook plak.. hampeh tul cikgu padel nih.. padahal byk keje tbengkalai tu.. ni nak merelekkn minda jap ni.. ustaz kat dpn tu lagi la main barnbuddy kalo korang perasan hahaha.. tgh 'mngambil' hasil org lain..


ini ketika petangnya di astaka padang sekolah.. baru lepas pjumpaan dan latihan rumah sukan.. tahun ni telah mbuat rombakan besar dlm bidang koko sbb cikgu ziem telah dilantik sebagai gpk koko.. jadi sukan olahraga tahunan pun dah dibuat awal.. mmg aku sokong dan penah cadangkan pada 2tahun lepas lagi..


ini pula adalah sesi phimpunan ptama sek.. kami di sini mengadakan perhimpunan pada setiap hari selasa.. nmpk x aku baju merah tu? x abes2 bborak.. dayah yg tudung pink ni..


dan keje aku skarang ialah pelukis padang (penggaris padang, penjahit padang hahaha).. tiap2 tahun buat keje yg sama.. kali ni aku ada la pngalaman lebih utk mengukur sendiri padang tu dgn bantuan cikgu ziem.. tapi tiap2 hari ujan.. xtau la cmna nanti apa jd dgn pdg ni.. sian kami letih2 buat.. cikgu yg x senang hati dgn kami yg x perlu masuk kelas mengajar, mula la mbebel.. apa kata KORANG YG KOMPLEN TU GI BUAT.. KAMI DOK DLM KELAS PUN XPE.. KAMI BKN NAK SGT MAIN BECAK KAT PADANG TU..

ok la.. tu je la mukadimah utk tahun 2010.. smoga tahun ni lebih baik dr tahun2 sblmnya..
tata..

3 comments:

CintamaniszLite said...

amboi...tie klip tu bkn main memancar2 lagik!! hehe.
Lappy pun sama..memancar..
Edit ek?? hehe...

Eh..elok ler mak pak pesan soh pukul anak diorg kalo jahat. Tp masalahnya bila pukul betul2..marah pulak kat cikgu, hehe

ablong said...

Hohoho.. gambo ustaz main barnbuddy tu yg mahal sgt tu.. boleh dijadikan bahan bukti..

Tapi rasanya kalau setakat facebook tak salah kot.. dah byk jabatan kerajaan dah galakkan k/tangannya register facebook.. mcm busu.. Kat TV pun sekarang dok promote facebook 1malaysia.. cuma bab main game simple2 cam barnbuddy tu kena pandai2 cover le..huhuhu.

DeLLas said...

kena la edit.. kalo x mana nak pancar memancar gmbr tu hahaha..

dah boring dgn facebook ni.. xtau dah nk buat apa..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...