Saturday, March 24, 2012

geng bola di kelumpo

salam..
sejak aku berpindah ke kelumpo ni, jarang benar aku bersukan..
sebabnya kalau di tempat lama dulu, memang la aktif sangat aku bersukan..
paginya main bola dengan budak2..
petangnya main bola dengan geng sebaya..
malamnya main badminton..
sampaikan Dayah pun pening kepala, aku selalu sangat beraktiviti di luar.. hehehe

jadinya, aku aktif juga mencari kawan2 di kelumpo ni yang mana ada team bolanya, geng badmintonnya..
tahun lepas, ada la aku jumpa geng2 liverpool yang rajin buat friendly match di sekitar kawasan sini..
aku sempat join 1 match je sebab kaki aku masih belum pulih sepenuhnya akibat 1insiden masa main bola kat Lawas dulu.. lama juga nak sembuh.. ambik masa 2tahun juga baru selesa nak berlari macam sekarang ni..

pasal geng badminton, cerita tu aku akan cover kemudian..
sekarang ni aku nak cakap pasal bola je.. 
aku ada juga join team Cekodok Duku FC tahun lepas..
tapi team ni jarang buat friendly match tahun 2012 ni..
aku cari alternatif lain pulak..
mencuba pula dengan geng2 liverpool yang lain..

aku try2 risik menerusi facebook, jumpa la geng2 yang selalu buat game tiap2 minggu..
geng ni sangat aktif dan dah 2 kali gambarnya masuk dalam harian metro..
hahaha..
tahun lepas aku penah join team ni tapi dalam futsal..
sekali je aku datang, pastu segan la nak datang lepas tu sebab dorang ni sebenarnya dah mengenali dengan yang lain.. aku je baru nak masuk line..

tapi kali ni, aku tekad la.. tak peduli.. nak join gak main bola padang..
dah lama tak menendang bola hahaha..

tapi sebelum tu geng2 ni ada bagi info untuk match yang akan datang..
aku tanya la sama ada boleh join ke tak..
dorang jawab, tak boleh join sebab pemain telah pun dipilih menerusi latihan yang diadakan setiap minggu..
kalau aku nak main, kena datang latihan seterusnya..

tapi, ada pulak keluar status baru dalam facebook yang mengatakan, dorang memerlukan beberapa pemain di sekian sekian posisi.. aku terus la bagitau aku berminat..
dan dapat la juga aku masuk dalam skuad sementara ni disebabkan banyak pemain mereka menarik diri disaat akhir..

vanue perlawanan: Stadium Klang 
waktu: 8.30 malam
jersi: putih

tak silap aku hari Jumaat.. jadi lepas je sekolah, aku terus balik ke rumah.. siap2.. amik Dayah..
kami gi naik kereta menuju Klang..
hujan turun.. lebat gak..
aku dah sampai lewat.. tapi belum dimulakan lagi rupanya sebab padangg ditakungi air..

akuu pun menebalkan muka dan bersalam dengan orang yang aku kontek tu..
dia mula2 tak perasan dengan aku.. pastu aku salam sekali lagi..
baru dia cam.. sebab dia penah uruskan team futsal yang aku pernah datang dulu tu.. kan aku dah cerita tadi..

aku yang tak dikenali ni, sememangnya la duduk reserve dulu..
aku faham la situasi ni.. biasa kat mana2 pun macam tu..

 nampak tak aku? yang mana? hahahah yang dok warm-up kiri sekali tu.. yang duduk tepi padang ni reserve2 belaka la ni..

rajinnya aku buat regangan wakakakak..

 ni waktu menyepak2 bola kat luar sebelum masuk.. aku nuuuu ujung sekali..

 hah.. aku tengah tunggu nak masuk pulak.. nak tunjukkan bakat yang tak seberapa ni..
yang mana aku ek? jap.. dari sebelah kanan no5.. macam tengah garu kepala menunjukkan takde keyakinan diri hahaha..

ini la yang dorang kata kembar.. eh ada sama ke? entah la.. tu yang dorang nak jugak tangkap gambar kami tu.. hahahaha.. mungkin tengok dari tepi la kot.. 
bezanya aku ni gelap.. huhuhuhu..

perlawanan tu kami menang dengan 3-1 kalau tak silap..
hahaha.. dapat juga aku bermain..
di kelumpo ni aku lebih banyak bermain di bek kiri..

minggu depannya selepas game tu, aku ikut dorang training kat Presint 8, Putrajaya.. 
sebabnya, yang datang training saja akan terpilih untuk game seterusnya..
huhuhu..

hasilnya, aku dipilih untuk perlawanan persahabatan sekali lagi..
kali ni bukan Dayah je yang datang, tapi kaklong, abglong, anak2 sedara semua ada..
sebabnya dorang datang bercuti di kelumpo ni..
jadi aku baru jemput dorang kat KL Sentral, terus aku bawa ke sini..
alang2..

ni la team aku sekarang..
bangga pun ada sebab pakai jersi Liverpool FC..
dah tu nama pun The Reds Suppoter Malaysia ye tak.. hahaha


di bawah ni antara aksi2 yang sempat dirakam jurugambar.. aku pun cilok je gambar ni.. wahahah..
sila la tengok2 ye.. asalkan yang pakai seluar hitam dan stokin gelap tu, aku la tu!




 hoh.. kembar aku ni? team biru tu team dia gak.. team kami ni pun dia main gak.. hahaha..

 hadoi penat sampai kembang2 hidung aku..


dorang main sampai tergolek2 tu.. hahaha.. 


 kejar Padel kejar!!!!
nampak je macam laju, tapi tak laju punnnnn..








 cedera pulak si Firdaus tu.. diterjah pemain lawan.. kalau perlawanan sebenar tu, memang sepatutnya pemain tu kena kad merah.. memang bahaya betul!




 haha.. nampak kat ujung padang sana? Dayah, kaklong dan anak2 tengah boring dok tengok perlawanan entah apa2 ni hahaha..

 kat belakang gol tu, abglong pulak tengah menembak2 dengan kameranya.. eh.. ada angah, Akis dan along gak ke?



 bola entah ke mana.. aku tackle mende pun tak tau? korang agak2 la kat man abola berada sekarang ni? hehehehehe..

gitu la.. kejar bola tak berkesudahan sehinggalah pengadil meniupkan wisel penamat..
dan itu la hidup aku sekarang di kelumpo ni.. nak bersukan dan nak mencari kawan..
kalau malu bergaul jadi kera sumbang..
hihihi..

 di atas ni adalah jadual perlawanan berikutnya..
jadi aku dah pergi training minggu lepas di Putrajaya.. sekali lagi aku terpilih..
hihihi.. sebenarnya SCLM ni adalah pertandingan untuk kelab2 penyokong di Malaysia..
team kami baru je nak masuk pertandingan pada sesi hadapan..
jadi inilah persediaan kami untuk bertanding..
tengok kat jadual tu, kami adalah TRSM.. hehehe

dan ini pula persediaan pemain.. sebelum ni aku pakai seluar kaler hitam dan setoking biru gelap..
dengan disiplin tinggi pemain2 TRSM akan memakai 1set jersi yang dibeli sendiri dan bubuh nombor atas perbelanjaan sendiri.. seluar tu beli kat downtown je RM10 hehe.. kalau beli yang original RM80 belum dapat lagi kot? stokin pun beli kat sana dengan harga rm10.. yang ori memang la RM50..

jadi tunggu la aku ceritakan perlawanan yang akan berlangsung tu nanti.. YEYEH! 

3 comments:

Junaidi Mohamed said...

Hahahahahaha... ko citer pasal bola betul 24 Mac. Aku citer pasal animasi bola kampung (Animasi je bro) pada 20 Mac. "Team Red's Supporters Malaysia"... jadual first class wo. Korang mesti belasah kalau game lawan MYMANUTD bro!

ALoNa CintamaniszLite said...

caiyok ler....kena pandai cari kawan kan...
cam abglg pun gitu ler..kena nebai muka kenai2 ngan budak2 muda fotografer, hehe...
nk harapkan along ni, huhu..kawan terhad sgt. Tak aktif apa mende pun kat sini. Dulu ada ler netbol...tp ntah ke mana hala dh tak tau ler dorang tu psl tak nampak dh trening kat rakan muda, mm..

Oo...game ri tu...tu....atas dasar terpilih ler tu?? ish..ish..susah jgk ye nk masuk line team glamer ni, hihi..

No kontek dorang pun amek, ish..ish..yilek pochik ler, hihi..

DeLLas said...

gitu la critanya..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...