Thursday, February 23, 2012

perjumpaan kelab komputer

kan tahun ni aku jadi guru penasihat kelab komputer sesi petang..
jadinya sekolah memang akan adakan perjumpaan pada hari rabu..
tapi bselang-seli dengan badan beruniform..
bila dah ada perjumpaan ni, so aku kena la buka bilik komputer..
dah 3 kali perjumpaan, belum pernah pelajar yang berdaftar dengan kelab komputer ni menyentuh komputer..
minggu pertama sememangnya mesyuarat agong..
minggu kedua dengan alasan bilik komputer sedang di selia untuk memasukkan komputer baru..
minggu ketiga ni, kunci entah ke mana..
sepatutnya pejabat ada la simpan kunci pendua..
ini tidak, puas aku mencari kunci.. cikgu yang pegang kunci komputer tak berangkat teleponnya..
puas aku round kelas ke kelas cari cikgu ni tak jumpa jugak..
dah 20minit dibazirkan..
akhirnya..

aku bawa budak2 ni gi ke kantin je la.. 
belajar kat kantin..
minggu2 lepas aku dah ajar pengenalan kepada komputer..
minggu ni ingatkan nak ajar la word..
adoiiii.. mati akal..
jadinya aku terang2kan la secara teori berkenaan dengan komputer..

kelab komputer ni dapat la juga mengumpul ahlinya yang melengkapkan tema 1Malaysia hehe..
ni pelajar tingkatan 1.. tak berapa ingat lagi nama dorang ni..

akhirnya dorang buat nota..
dan lepas dorang buat nota, aku bagi peluang kat dorang yang belum siapkan keje sekolah, siapkan la.. kalo sapa tak paham, bleh tanya aku.. sebabnya aku juga ada ngaja dorang ni.. kot2 la dorang tak siap keje yang aku bagi semalam2nya.. hehehe


2 comments:

ALoNa CintamaniszLite said...

Camni laa cikgu yg bagussss....kan..

Eida said...

Jika memerlukan tenaga pengajar untuk buat laman web, animasi(flash),aplikasi web dan video(after effect) boleh contact saya Aziri,emel red.solution@yahoo.com.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...