Wednesday, January 12, 2011

SeLaMaT TiNgGaL SmK LaWaS..

salam..

terasa sedih bila mgenangkn byk pglmn pahit dan manis di SMK Lawas.. lagi2 hubungan rapat dgn rakan2 sperjuangn yg saling bantu mbantu.. tapi ini la kehidupan, yg dtg akan pergi.. yg pergi akan kembali.. kehkehkeh..

di sini, aku nk bkongsi cerita mgenai gambar2 aku yg belum pernah diuploadkn di mn2 stelah bkepuk di dlm henpon mahal aku ni.. ok..

ini la gambar pmandangn padang dan gelanggang SMK Lawas.. kehijauannya tserlah.. x mgkn dpt lihat keadaan ini di KL nnti.. udaranya bersih.. kalo kena ujan, kompem susah nk demam blainan di KL ujan asid..

aku juga slalu mghabiskn masa di pdg dan glanggang ni.. byk jawatan yg telah aku pgg utk slalu mmijak pdg dan glanggang.. antaranya ketua panitia pendidikan jasmani, guru pendidikan jasmani, setiausaha sukan, ketua jurulatih pasukan olahraga sekolah, ketua jurulatih pasukan bola sepak bwh 15tahun sekolah, ketua rumah sukan merah, pemain bola sepak PSKPP Lawas/Limbang, pengadil bola sepak, penggaris padang serta menyebok2 kalo xde tugas skalipun.. hehehe..

itu kisah di padang..

yg ni lain plak kisahnya.. 

or office this problem way to exercise anywhere and anytime Research has shown when exercise at brain to tell us to? hahaha amende maksud ayat ni? itu la tulisan aku bila tulis kat papan hitam (hijau)..bkn la tugas aku ngaja budak English sesat..ini la juga sbhgn drp tugas aku iaitu jaga exam..aku tulis pkataan2 tu sbbnya paper exam dorg tu x terang tau..jadi aku dgn hebatnya mgagak2 je pkataan2 tu sbbnya xde langsung sample yg disediakan utk ralat ataupun teacher copy..ngok ngek tul..nyusahkan org..dh le kelas ni jauh di lereng bukit..xde keje aku nk mmanjat tangga mcm batu caves tu utk gi cari cikgu yg buat ketas soklan nih hahaha..
pssss..tulisan aku ngalahkan budak tadika ek.. kahhhhhhh!!!

ini Siba@Abdul Rahman..dia suka posing depan kamera..masa ni dia demam..dia nampak je aku nak ambil gambar,terus dia pura2 tido.. pastu dia bukak mata tgk aku dh siap ambil gambar ke blum, pastu dia pejam balik mata sbb aku tgh setting henpon tu.. hahaha.. apa daaa.. suka buat kontroversi..
anyway, seganas2 Siba ni, dia ada hadiahkan aku set tali leher Leno..mahal tu..terharu bila aku terima benda ni..Siba ni juga hebat dlm badminton..acara single mmg dia punya la xleh la kami2 celen..dia jgk suka dgn kekemasan dan kehenseman smpikn kami gelar dia hero KOREA hahaha..

opssss.. ini out of the topic.. ini anak sedara no2 aku.. M.Faizulhilmi Aizam kn nama penuh dia? hahaha.. jgn mrh..nama bbudak skg ni pjg sgt..skg dh tingkatan1..prangainya pelik sikit..ia mguatkn lagi kata2 lecturer psikologi aku yg mngatakn anak no 2 ni mmg perangai pelik drp yg lain.. tul ek?
dia la sorg2nya penah mrasa tamparan drp tgn aku sndiri..x sgaja..tp lain kali jgn melampau lg tau hehe..dia suka posing depan kamera ms kecik2 dulu..tgk tu tgh tido pun posing gak hahaha..komon angah, blaja sungguh2..jgn byk main2..bkn xleh main tp jgn smpi abaikn plajarn okeh!!!

ini di petrosains..ujian ptama sbaik sj msuk..hihihi..ada letrik dlm bdn diorg ni rupanya..leh gabung tnaga jd superhero&heroin dgn akiss kn angah?aygh cadangkn nama KISS MI..ok? huhuhuhu

ini dia...
mohd shahrul nizam.. dia pun dpt pindah stelah rayuan mcm aku ni.. org klate tp pindah grik je..cukup la kot..bkn jauh pun dgn klate.. kami di SMK Lawas mmanggilnya Sultan / Sulte.. sbbnya? tgk x crita nujum pak belalang? kan nama sultan dia Sultan Shahrul Nizammmmmmmm.. hehehe.. dia ni ok la kot dpt pindah sbb bininya pregnant..jauh2 nnti risau lak si lakinya ni hehhee.. 

ini ustaz Yazid.. awal lg pindahnya bln 11 aritu dh tau resultnya.. nk katakan junior2 aku nih suma pindah awal..chewahhh junior..sori ek.. hahaha korg mmg junior pun.. Yazid ni dpt transfer ke Taiping tmpt asalnya..dh slmt pun ngaja SMK Dr.Burhanuddin..jgn lupa jenguk2 Firzhan Ali tu ye..

itu Jumat.. org tempatan..mmg asal Lawas..mmg dia la akan jadi penghulu segala hulu yg ada kat lawas tu..pengalaman luas mngenai selok belok skolah Lawas ni..ramai kenalan, ramai downline, ramai forexian dan apa2 je la.. pendek kata, duit dia x penah abes..ada je manjang..byk plak tu..dia juga 'subur' orgnya hehehe..

di bawah ni adalah gambar2 plajar sbelum SPM iaitu solat hajat.. kmera abes bateri tpaksa guna henpon je..apa pnya cameraman daaa..spoil btoi..


ini Awangku Pengiran Haji Tahir bin Awangku Pengiran Cylon (yg gemok tu)..dia kata dia ni krabat Brunei.. ntah ye ntah tidak..pcaya je la kn..hehehe..ini super senior cikgu di sekolah ni..mmg buat hal sendiri..hobinya kira duit/wang kat blakang bilik guru..rupa2nya dia ni nelayan..tokey kp nelayan2..dia kira duit tu utk bagi gaji stiap bulan la kn..majikan la katakan..

klu mkn, no 1..ibubapa x abes amik mknn, dia dh soru dulu.. hihi..apa2 je la aji.. yg penting ko sporting x penah marah klu org kutuk apapun psl ko..

aji juga byk jampi serapah yg aku xtau mjadi ke x..hahaha..ada juga dia selitkan duit $1 Brunei sblm aku pindah..kenangan agaknya..mgkin dia juga sedih x kena usik lg dgn aku lps ni.


owwww.. ini Ambran Sanuin.. byk hal2 manis dan pahit dgn dia ni.. sama posting dgn aku wpun aku lambat lapor diri sbulan sbb hal kawin aku yg baru slesai.. ko makan mee tuaran ke tu Aslam? haha..nama timangannya oleh anak Jumat ialah Uncle Aslam..ntah knapa aku pun xtau..

baik si Am ni..suka tolong org wpun diri sdiri tgh ksusahan..suka bantu org wpun hal2 rumit..sanggup bsusahpyh utk senangkn org..jd aku antara org yg slalu dibantunya dgn ikhlas..tak tsenarai kalau nak disenaraikan 1 per 1..pendek kata, sgt2 byk kesusahan kami masa mula2 posting kat Lawas tu..sehinggalah aku dan dia ada kereta di Lawas tu..sehinggalah si Am ni kawen dan syukur juga dia dah pun dpt cahayamata yg lama ditunggu2nya (aku juga yg masih mnunggu)..tahniah Uncle Aslam.. ko dpt anak, aku dpt pindah..
jasa ko x penah aku lupakan..smpi aku nk pindah pun, ko tlg aku x jemu2..duit yg ko bagi tu, bkn aku jual barang2 aku yg tinggal tu ye.. aku bagi je.. sbg kenang2an dan utk kgunaan di masa perlu.. juga x dpt mbalas jasa2 ko tu.. tq very much.. hehe..
klu mkn mee tuaran tu, ingat2 la aku..


ini hantaran..hantaran ptunangan juruteknik komputer sekolah iaitu Azmi.. dia asal org Kedah.. btunang dgn org Lawas ni. so, kami2 ni mcm kluarga angkat la brombongan ke umah ppuan tu.. ntah brapa puluh hantaran pun aku xtau la..ada dekat 50 kot? tmasuk la makanan2 yg dlm gambar ni..aku sempat la bedal udang yg paaaaaaaaaaaaaaling besar..hmmmmm sedappp oooo..bln 3 ni kawen la dia..x sempat aku nk tgk Azmi bsanding.. hehe..

di bawah ni, gambar2 kami meraikan ustaz Yazid, isteri dan anaknya sblm pulang terus ke Taiping x kembali.. bsungguh kami makan.. tgk saja la Ambran tu.. hahaha..
kami makan seafood..ni tempat baru yg kami temui..so ada selera, kami makan je.. hahaha..

masa ni si bini Ambran tgh sarat.. x la mkn sederas lakinya hehehe..

ni la gaya kete ustaz sblm di pos naik kapal.. penuh dgn brg2.. jimat kos la katakan.. aku pun buat mcm tu jugak.. dh rendah btul body nk kena tayar dah.. hahaha..

anda nampak apa2? hahaha ada org tgh ehem2 dlm wayang kantoi? hahaha btul!!! anda tepat skaliii!!! tiada org buat keje x snonoh di sini..cuma gambar Ambran dan Liza baru nak tgk wyg Heri Poter.. hehe.. dorg ni gila dgn budak mejik tu.. aku layan ajeeeehhh..

sapa tu? apa dia buat kat kaunter? oooohhh ni spupu aku si Eirwan..dia juruteknik kat Berjaya Hills ni..so dia yg tlg cek-in kan aku.. dpt la sparuh harga..syokkkk ooo bila dpt benda yg mahal tp kita bayar murah hahaha..tq Eirwan..


ooohhh sate kajang Haji Samuri Tmn Melati.. ni kami makan sblm pulang ke Lawas bulan 12 aritu..aku pun lupa ada hal apa aku ke KL aritu ek? ooooo beli laptop baru ek hahaha.. mkn mkn mkn.. mana la kami ni x smakin sihat..

makan lagi? adoiiihhh.. apa nak jadi ni.. mkn mkn mkn.. ni bila ek? lepas aku gi KPM buat rayuan aritu kot.. ni aku makan nasi beriani Restoran Insaf Jalan TAR..sedap mmg sedap..mkn 2 org dh rm50++..skali skala, bleh la layankannnn..


ni pulak gambar2 sblm cuti bulan 11..relek dah kami masa ni xde keje tunggu budak SPM nk exam je.. so si Ambran pun main2 la henpon baru aku ni.. kahhhhkahh..

sapa pulak yg try henpon baru aku ni..suka tul mcuba benda baru kn? hehehe tu dia laptop aku yg dah rosak mainboardnya tu.. smpi2 bentong je rosak.. adoiiii..


kami ke MAS di KLIA utk mgubah destinasi tiket waran yg telah kami booking dulu2.. kami tukar dan dapat la guna utk kami balik ke Semenanjung ni setelah dpt pindah ke KL.. TQ kpd pkerja MAS ni yg bsusah payah mbuat mcm2 proses sblm ia bjaya dilakukan..


itu dia anak Yazid, Iman Nur Safiyya.. (maaf kalo salah eja).. dgr kabanya dh bleh bjalan skg ni.. cayalah Iman.. x sempat tgk Iman mbesar.. kalo ada klapangan, kita akan jumpa lagi..


skang ni aku ada di KK utk kali terakhir sblm brangkat ke smnjung.. avanza juga akan naik kapal hari ni.. sminggu lg sampai la kat sana.. doa2kn la kami ni slamat smpi ke destinasi sterusnya.. Aminnnn..

TaTaaaaaaaaaaaa!!

3 comments:

ALoNa Cintamaniszlite said...

Tumpang sedehhh..
Tima kasih..kerana awak berdua ngajar kat sana...kitorang juga berjaya menjejakkan kaki ke bumi Lawas. Kalo idak..tak tau langsung ler pasal Lawas dan masyarakat kat sana..huhu..
Terharu!!

Anonymous said...

nak tanya.. mmg boleh ker tukar destinasi pakai waran? hari tu awak tukar dr mana nak ke mana? sebab saya nak tukar dorang nak surat plak...

DeLLas said...

waran saya dari KK ke KL.. tapi saya dah tukarkan dari KL ke KK.. dan kena minta surat kebenaran menukar destinasi drp pengetua sekolah..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...