Sunday, April 17, 2011

gambar-gambar mak pergi umrah..

salam..
hmmm xde apa yg aku nak upload..
so letak la gambar mak aku gi umrah aritu 15 Mac 2011..
mak gi sorang je sbb ayah dah gi sblm ni..
maybe bila ada rezeki lebih nanti, leh la mak dan ayah gi mnunaikan fardu haji sama2 nnti.. InsyaAllah.. doa2kn la ye..

di bawah ni gambar yg aku cilok dari henpon mak.. kualiti x sberapa tapi lebih baik drp xde langsung kenangan mak kat sana..

 mak kat imigresen di Jeddah.. 
mak antara awal yg kluar dr imigresen.. tu yg sempat relek2 dulu..

di Masjid Nabawi, Madinah


 di luar Masjid Nabawi, Madinah..

 mak kata, ni kat makam Baqi'.. makan isteri nabi dan sahabat2 nabi..


 di tempat bertahlul (bgunting) selepas habis 7 kali berlari2 dari Bukit Safa ke Bukit Marwah

 di depan Hotel Toyibah, Madinah
50m dr Masjid Nabawi


di Bukit Uhud..

 mak di Bukit Uhud

kawan mak yang bernama Hasnah (Ampang Hilir)

di Masjid Nabawi (sebelah belakang)



leader rombongan Hjh Fatimah Yaakob (Bangi)



 mak akhirnya sampai ke Baitullah, Masjidil Haram, Mekah.. alhamdulillah..




org yg mbantu mak utk mencium Hajar Aswad.. Hjh Syarihad (org Indonesia)



di Jabbal Rahmah

di belakang Masjidil Haram menghala ke rumah kelahiran Nabi Muhammad SAW..

mak dan Hasnah di ladang unta

 di Muzium yg mgimbau kembali gambar2 lama keadaan di Mekah..

mak bsama Laila, pegawai bank OCBC Ampang.. mak Laila ni org Paya Rumput kat kubo.. tp mak x kenal..


org Manjung (Rohaya) yg keje pembantu tadbir kat sek Manjung.. dia ada bagi mak cerek comel.. hehe




kat depan Masjidil Haram

bangunan kat belakang Masjidil Haram.. hotel2 yg kian membangun..


mak di airport Bahrain utk menunggu flight kembali ke Kuala Lumpur..

begitu la serba sedikit penerangan yg bleh aku bagi.. sbb aku pun x penah gi sana.. xleh la nak cerita dgn lebih lanjut hehehe..

mak selamat kembali ke KLIA dgn mbawa sdikit cendera mata utk keluarga yg tdekat.. TQ..
aku juga bharap 1 hari nnti, aku juga akan ke sana.. InsyaAllah..

2 comments:

ALoNa CintamaniszLite said...

alhamdulillah..
seronok tgk gambar2 mak kat sana..kalo lg banyak..mesti lg syok cuci mata, kehkeh..
gambar mak tgh beli kurma kat kedai kurma..ngee..

Hmm..nasib baik ada hp berkamera, ye..takpe ler takde kualiti sgt pun..janji dpt gak tgk..

[-suziey-] said...

melompat dr blog kak alona :) sonok tgk gbr2 kt Mekah n Madinah..menggamit memori :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...