Wednesday, February 3, 2010

Jalan2 di KK ujung bulan Januari 2010..


Salam Smua..

pada 30 Jan 2010, aku dan dayah serta ambran dan ust. yazid dan pasangan masing2 (brapa byk dan daaaa) telah pun ke KK utk mhabiskn gaji masing2 stelah mboringkn diri di sekolah selama sbulan tmasuk dgn sekolah ganti ari sabtunya pd bulan tu.. hahaha ayat tunggang tbalik hantam saja la noooo..

tujuan utama aku ialah utk ke Kemayang di KK kerana pasukan Central FC mengadakan plawanan psahabatan dgn pasukan Penjara KK.. kiranya pasukan ni memang mantop la sbb biasa main dalam Liga KK.. kami ni apa la sgt.. asik friendly je.. hahaha.. jadi atas kesungguhan pengurus pasukan kami iaitu cikgu Maidan, aku pun bsetuju la gi main kat KK sambil2 menyelam minum air.. kan..

GAMBAR DI ATAS: tu dayah tgh memilih buah utk di makan di dlm kereta di Sipitang.. hentian ptama kami.. opsss lupa.. aku ada beberapa org pnumpang yg juga mau ke KK atas urusan shopping.. ngeh3.. 3org anak dara yg ikut aku.. tp bila sampai di KK, dorang bawa la haluan masing2..

hentian kedua aku adalah di Beaufort.. aku yg blum bsarapan, singgah di Restoran Malaysia.. kat situ ada pau2 yg besar2 ala2 beger king la kiranya.. hahaha.. sedap pun sedap.. pelbagai pau dijual tapi aku suka makan pau dagingnya.. sedap dan puas kalo makan.. rugi x cuba.. lain kali la aku cuba ambil gambar pau2 bkenaan ok.. maklum la ada passenger, dorang pun nak cepat agaknya..

aku telahpun booking hotel utk 3bilik di Tang Dynasty Park Hotel.. 1 bilik dlm rm108 bserta brekfes (utk kakitgn krajaan je brekfes tu pcuma,kalo x kena byr rm13 klu nak brekfes dlm hotel gak.. baik gi kedai mamak kn?)

ambran dan ustaz dah btolak awal sbb ustaz nak gi beaufort utk servis kretanya.. dah sampai tempoh katanya.. at last, di Beaufort, ustaz tumpang je kereta ambran sbb kreta ustaz kena kuarantin (mcm kena penyakit lak) sbb krosakan gearnya yg x dpt masuk gear 5.. do dorang pun bkongsi la kereta GEN2 ambran..

sesampainya aku di KK, aku hantar dulu anak2 dara tu gi hotel yg dorang dah booking.. dan kemudian aku ke hotel tang dynasty dan check-in skali utk ambran dan ustaz.. emmmmm berehat skejap aku di dalam bilik..

nak dekat jam 3ptg, aku pun bsiap2 utk ke padang penjara.. aku bjumpa di depan Marina Court dgn pengurus serta pemain2 yg lain.. dorang suma naik van penjara.. aku naik kreta sendiri sbb nak balik awal lepas main tu kang.. so aku follow je la van tu sbbnya aku pun x pasti kat mana lokasi sbenar penjara kk tu.. hehehe..


sesampainya aku di penjara, rupanya dalam lagi padangnya.. kena lalu smua penjara2 yg ada di dalam kawasan tu.. dan akhirnya sampai gak di padang yg tletaknya di sebelah penjara pompuan.. patut la sunyi je.. hahahaha..

punya la luas padang penjara ni.. maksud aku saiz padang bolanya.. agaknya ukuran paling maksimum dorang buat.. x penah aku main padang bola sebesar ni.. panjang sgt dan lebar sgt.. kalo aku gelecek 10 org pun blum tentu dpt masuk dlm kotak penalti sbb luas bebenor.. pehhh.. dah la xde stamina hahaha..


kami dpt suntikan baru dgn jersi baru yg pcuma diberikan oleh pengurus (selama ni kena byr 50% drp harga jersi bkenaan) hehehe.. aku ni sbg pemain simpanan je.. agaknya dah bagus aku bmain bola ni.. dah boyak kot.. kuikuikui.. aku cuma masuk slepas rehat sparuh masa sbg bek kanan.. aku suka posisi ni sbb leh naik menyerang bila diperlukan.. hahaha.. tp kena la punya stamina yg sgt superb utk naik turun bila2 masa..


ni sebenarnya gambar slepas bermain.. masa mula2 main tu x sempat tgkp gmbr pun..
aku berdiri yg ke 2 dari kiri.. kenal lg x aku?


akhirnya pada wisel penamat, kami tewas 0-3 kepada pasukan penjara kk.. tahniah.. mmg dorang bagus.. kami ni asik btahan je drp mula plawanan hehehe..


aku pun balik awal ke hotel mninggalkn rakan spasukan yg telahpun mplawa aku makan malam bsama di Tanjung Lipat.. InsyaAllah..


waktu malamnya, ambran dan ustaz msg aku tanya nak makan kat mana.. dorang prefer mkn kat 1borneo.. kat sana dorang nak makan fastfood.. aku x kisah je.. tp masa tu jam dah kul 8.30mlm.. emmmmm pikir pnya pikir last2 x jadi sbb dh lewat sgt rasanya utk ke 1borneo.. aku pun ajak dorang gi Tanjung Lipat tu..

jumpa la gak dgn geng2 bola aku.. tp disebabkn ada dayah serta kwn2 aku yg ada bini masing2 ni, aku pun mnolak plawaan dorang utk mkn semeja (kalo mkn kompem manager sponsor, segan la suh sponsor bini2 skali).. kami ke meja lain di kedai yg lain (Tanjung Lipat Corner)



begini la sesi menunggu makanan yg lewat sampai disebabkn tlalu ramai pengunjung yg dtg.. kami pun dah penat buat lawak mcm2.. tekak pun dah kering sbb ktawa tbahak2.. uhuk uhuk!!!

ombak pun kuat mlm tu smpi tpercik kuat bila memukul dinding phadang.. kalo mamat yg dok dekat dgn dinding tu, basah la gak sbb kena ombak yg mganas.. hehehe..


muka2 sabar menanti.. sambil2 tu ustaz dgn nikonnya menembak org yg x bsalah..


aku dgn semangat roger fadelrernya sbb masa ni la federer dpt masuk final australian open.. heheheh.. go fadelrer goooo!!!

mlm tu kami makan mcm2 la tmasuk sayap ayam (kononnya plg sedap di KK la ni), aku minum jus honeydew dan nasi goreng udang butter.. yg lain tu aku x ingat la apa dorang order.. yg pentingnya seafood dah habis mlm tu.. tu yg x syok bila dpt tau.. maklum le org dpt gaji kn..




ini la sesi memakan prosperity double.. kat lawas xde, kat sini je la time yg ssuai nk mkn benda2 cmni.. lepas mkn di Mcd 1borneo, kami gi boling serta karaoke dan seterusnya ke Giant di Putatan utk mbeli keperluan rumah.. oooooooo masa ni aku dah amik cikgu2 anak dara yg lain..xkn nak tinggalkn plak hehehe.. dorang pun join main boling masa ni.. cuma gambarnya xde.. kalo nak tgk gak, gi je kat facebook ustaz yazid ni (ibn idris).. dia yg rajin snap mcm2 gambar..

kami kluar dr Giant dlm jam 8mlm.. x sempat nak smpi di sempadan srawak kul 10 so masuk dgn x cop la di imigresen.. tu pun slepas dibenarkn masuk oleh pegawai imigresen sbb kami ni pun pjawat awam.. kena la pcaya.. kan.. kami xkn la nak buat jahat.. hehehe..

kami sampai dirumah dalam jam 11.30 malam.. esoknya, kami keletihan di sekolah.. aduiii..

2 comments:

ALoNa [CintamaniszLite] said...

hmmm...baca citer awak...along pulak yg terasa letih.
Letih main bola..
letih nk makan seafood...seafood dh abes..
letih nak makan prosperity burger...haha..pasal kena bukak mulut luas2..
letih sampai kul 11.30mlm...uii...letih!!

DeLLas said...

letih=ngalih

mmg skg bz lg nih.. utk bw team olahraga ke limbang plak.. training pg ptg..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...