Saturday, May 7, 2011

Membidik Lagi?

aku ke Bentong  lagi..
agenda yg sama mcm sblm ni..
ke lapang sasar M-16.. yeyehhhhhh(bunyi mcm bandi amuk)

kali ni naik bas.. sbb byk ckgu yg gi.. xkn ckgu naik trak lak kan.. kalo ikutkn aku, ok je.. tp ckgu2 ppuan tu yg bau wangian serta bedak kat muka kang terbang lak kena angin kuat klu naik trak hahaha..

ohhh ohhhh tetiba rasa rindu dgn benda ni.. PUSH ONCE.. hehehe.. loceng bas ni slalu aku tgk kat bas mara dulu2.. brebut nak tekan loceng .. kahhh3..

sesampai kat sana, mcm biasa la taklimat, bbaris serta sarapan pagi dulu.. aku dah sarapan awal kat balai sblm gi tadi, so x rasa lapa lak n muak lak tgk mihun hahaha..
student 4 org, aku, razak dan wafrah sbg ckgu pgiring serta jd pserta hahaha

betapa bingitnya bunyi tembakan.. mcm mn pun, ckgi cina ni relek je bleh mbaca.. drp aritu, mbaca je keje dia ni.. tp mnembak aritu leh kalahkan aku lak.. hampeh.. mybe sbb dia kuat mkn kot.. kalo mkn tu, org lain x mkn lg, dia dh nk abes mknn.. siap tambah 3x.. kahhh3... jd bahan ktawa aku dgn razak la kat sana..

dgn wafrah.. dia ni org Bagan Dato..

cikgu cikgi bdebar2 nk mulakan ptandingan.. hahaha

pserta dr kalangan student dh bmula.. kami2 ni aksi phujung.. bagi can dulu kat budak2..

ini le papan tanda yg ada kat sinun..

razak dan cikgu cina tu tadi.. dah ada earphone kali ni hahaha.. x pyh tutup telinga lagi.. bleh pgg buku dgn stabil..

cikgu2 ppuan tgh menahan rasa bdebar2 tu.. hahaha.. coolllll..

oh ohhhh lepas ni time aku.. x sabar dh ni..

aku tunjuk apa ntah kat wafrah.. sbb dia 1st time mnembak ni.. aku 2nd time hahaha.. kira senior la ni..

tiba dah masanya.. budak yg snap gambar ni klik byk sgt plak kmera ni.. puas aku nk buat dialog sdiri ni hahaha..

ahhhhhh stresssss.. ada lg gambar tggu turn ni.. emmmm apa ek.. ooo tggu budak2 gi amik kertas skor dorg yg 100m ke depan tu.. mmg la lambat.. pastu bbecak lak..

ohhh dah naik tangga.. emmm.. bdebar2 sbb ptandingan la katakan..
dari kanan: aku, wafrah dan razak

mengisi peluru..

mbidik!!! pung3!!! kali ni xde guide lg.. cuma utk teknikal je ada.. mn tau klu2 pluru x kuar ke, atau snapang bengkok ke.. hehehe.. 

x aci la org sbelah ada tlg pegang hahaha..

tgk la btapa jauhnya sasaran yg kena kami tuju.. beginner mcm kami ni x heran la x tepat ye x..

10 peluru, kena habiskan dlm 4minit.. bmakna ada masa utk aku taik nafas.. relek2.. mbidik btul2.. hahaha konon..

wpun byk masa nk relek tp dgn keadaan ptandingan ni, mcm2 kita pikir.. takut x kena la, x tepat la.. pikir markah lg.. hahaha cuaiii!!!

ada gaya komando x?

masa ni tgh tggu hadiah dan prasmian pnutup..

blakang baju

ketua polis Brickfields mberi ucapan penutup..

razak wakil sek vv utk amik cenderehati penyertaan (semua sek pun dpt hehehe)

ini la aksi org kalah.. meroyan sikit hahaha.. ntah apa2.. bidikan aku x tepat.. lebih kuat ke kiri..

ini sek lain.. cikgu dia minta tlg amikkan gambar.. nnti email ke dia.. sbbnya dorang x bawa kamera.. kamera henpon ada tp nak jugak aku tangkapkan..

aku dpt la skor 16.. budak2 tu xtau la dpt brapa tp mmg x tsenarai sbg pmenang la.. razak dan wafrah mmg mjimatkan pgunaan kertas skor.. bersih!!!!

kami pun balik dlm kul 1 petang tu.. smyg jumaat dlm bas je la gayanya...

itu la hasil tembakan aku.. semuanya sebelah atas bhgn kiri.. 6 butir je yg kena.. 4 lagi kena burung murai agaknya hahaha.. cuuuuuuaiii!!!


kita akhiri cerita ni dgn PEACEEEEEEE!!!!!
jom kita PEACEEEEEEEE sama2!!!!


3 comments:

ALoNa CintamaniszLite said...

Laa..masa tgh standby (berdiri) tu..awak ke?? kembang pulak belakang awak nampak dlm gambo tu, hehe..

Bkn taik nafas..tarik nafas..hehe

Emm..ada laa gaya komando tonggek!! ngee.

Dari Brickfields naik bas takde ekon ke? ish..ish..lama dh tak naik bas takde ekon ni, hehe..

DeLLas said...

gitu la gaya org amatur kahhhh... dah gemok skg ni..

Junaidi Mohamed said...

Wah memang best la bro, kat sekolah aku kadet polis dia penuh dah korum guru2, hampeh aku rela takda unit beruniform drpada masuk kadet bomba or BSM @ ST John. Hahahahahahahahahahahaha, lu memang ada gaya sniper la, bukan komando.rintisansejarah.blogspot.com/

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...